top of page
  • Writer's pictureDragana

Nemačke serije

Ukoliko ste radoznali, volite da provodite vreme uz dobar film i da učite dok se opuštate onda je ovaj tekst samo za Vas!

Kad god učimo neki jezik, uvek nam fali jedna nova reč, bolji izgovor, lepša konstrukcija. Kad se setimo, kako smo učili svoj maternji jezik, nismo mnogo rada uložili u to, a naučili smo ga. Onda ćemo tako učiti i nemački. Ovde sam izdvojila neke od svojih omiljenih filmova i serija, koje primenjujem u svojoj nastavi! Možete gledati mini serije koje su po nivoima raspoređene i onda diskutovati sa svojim kolegama o tome. Napraviti plan koji dan koju epizodu serije gledate i šta ste naučili. U svakom učenju je najvažniji plan i istrajnost. Ako propustite neki čas, onda odgledajte jedan dan film ili seriju, bitno je da ne napravite dužu pauzu u učenju ako ste na početnom nivou! Uživajte u lepom danu i iskoristite ga najbolje što možete!



 

Preporučujem

Ljubav na jezeru (Eine Liebe am Gardasee)

Lena je odlučila da krene u potragu za svojim biološkim roditeljima i odlazi na jezero Garda u Italiji. Trag je vodi do mesta Lazise na obali Garda jezera. Tamo upoznaje atraktivnog Lucasa Leonea ... Serija je sa srpskim titlom


Put za Nemačku

Mlada gospođa Nevin je tek stigla u Nemačku i mora da reši mnoge stvari sama. U svakom videu možete videti situacije koje je Nevin doživela, a uz seriju imate i vežbe. Serija je za sve koji su a nivou A1. Serija se može gledati sa nemačkim titlom.


DEUTSCHTRAINER

Ukoliko želite da učite nemački preko engleskog jezika onda su ovi clipovi idealni za Vas. Same vežbe su audio-vizuelne. Reč, slika i izgovor. Predviđen nivo A1 i A2.


Das Deutschlandlabor

Ukoliko želite da upoznate Nemačku, a pri tome ste na nivou A2 ova serija je baš za Vas. Otkrijte Nemačku u 20 epizoda.


Sa Nikom

Mladi Španac Niko je u Nemačkoj. Sa njim možete da učite nemački. Serija je za sve koji su na nivou A1, A2 i B1. Sama serija je podeljena po nivoima.


Profi se traže

Ovde možete da vežbate vokabular koji Vam je potreban za određenu struku. Ovi klipovi su za sve koji su na nivou B1.


Ticket nach Deutschland

Šest mladih iz celog sveta putuju Nemačkom i doživljavaju različite avanture. Serija je za sve koji su na nivou B1.


Das Bandtagebuch mit EINSHOCH 6

Serija od 40 epizoda. U svakoj epizodi upoznajete Nemačku. Pratite nemački bend iz Minhena na njihovim proputovanjima. Nivo je B1 i B2. Uz svaku epizodu imate i dodatni materijal za vežbanje.


bottom of page