top of page
  • Writer's pictureDragana

Besplatne aplikacije za učenje nemačkog jezika

Updated: Jan 18, 2020

Danas provodimo dosta vremena u kolima, u javnom prevozu ili jednostavno šetamo. Tada ne možemo klasično da učimo nemački, ali postoji nekoliko aplikacija i metoda za brzo učenje, ponavljanje reči i usavršavanje nemačkog jezika.




Duolingo

Ova aplikacija služi za usavršavanje komunikacije na nemačkom jeziku preko engleskog jezika. Sami određujete tempo učenja, ali obavezno postavite sebi cilj i napravite plan rada.


Babbel Ova aplikacija će Vam pomoći da od prvog nivoa započnete komunikaciju. Uz pomoć engleskog jezika učite nemački jezik. Interesantna je jer Vam olakšava svakodnevne situacije, za koje Vam je potreban jezik.


Lingvist

Lingvist je tako koncipiran, da birate jezik koji hoćete da učite. Nakon toga treba da se ulogujete. Ovde je zasnovana metoda stalnog ponavljanaj, ukoliko neku reč više puta ponovite brže ćete je i upamtiti.


Learn Language Ovde možete učiti ne samo razne reči po oblastima već i o kulturi. Postoje i delovi za razne izraze, koji su Vam potrebni u svakodnevnoj komunikaciji.


Deutschtrainer A1 Ova aplikacija je za sve koji su na nivou A1. Brže i bolje ćete uspeti da savladate ovaj jezik. Aplikacija ima 10 lekcija, uz svaku lekciju imate i zadatak. Istovremeno vežbate i slušanje i pisanje. Sve teme su vezane za svakodnevne situacije. Ovu aplikacija posebno preporučujem za sve koji se spremaju da polažu ispit Goethe Zertifikat A1 ili neki drugi sertifikat za nivo A1.


6000 Wörter- Deutsche Sprache lernen Ova aplikacija je podešena i na našem jeziku. Ispod svake slike imate napisanu reč na našem i nemačkom jeziku. Uz svaku reč čujete i izgovor reči. Aplikacija je podeljena u više oblasti. Hrana, odeća, šminka, emocije itd. Ovu aplikaciju preporučujem za sve koji su na početnom nivou.


Deutsch Vokabeltrainer Ovu aplikaciju možete i sami dopunjavati. Tako što ćete praviti svoju kutiju sa rečima. Imate i postojeće kutije sa rečima, birate sami temu koju želite. U aplikaciji možete podesiti da čujete izgovor reči.


DEUTSCHTRAINER Ukoliko želite da učite nemački preko engleskog jezika onda su ovi clipovi idealni za Vas. Same vežbe su audio-vizuelne. Reč, slika i izgovor. Predviđen nivo A1 i A2.


bottom of page